2002-12 sayılı Milli Emlak Genelgesi (Satın alma taleplerinin takibi)

T.C. MALİYE BAKANLIĞI Milli Emlak Genel Müdürlüğü

Sayı : B.07.0.MEG.0.33/3369-0                   09.05.2002 * 16416

Konu: Satış talepleri hk.

GENELGE (2002/12)

Taşınmaz mal satın alma talepleri ile ilgili başvurular, Genel Müdürlüğümüz web sayfasındaki dilekçe örneği ile elektronik ortamda alınmaya başlanılmıştır.

Elektronik ortamda yapılan bu satın alma talepleri ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılması uygun görülmüştür.

Elektronik ortamda Genel Müdürlüğümüz Bilgi işlem Merkezi tarafından satın alma taleplerinin alınması ve ilgili illerdeki sorumlu Müdür ve Müdür Yardımcısının e-mail adreslerine aktarılması sağlanacaktır.

Aktarılan satın alma talepleri ile ilgili dilekçelere konu taşınmazmallar için ayrıca teyit beklenmeksizin işlemlere ilgili birimlerce derhal başlanılacak ve talep sahiplerine e-mail ile dilekçelerinin işleme alındığı belirtilerek, gerekli diğer açıklamalar yapılacaktır.

İhaleyi yapacak idare tarafından satın alma talebine konu taşınmaz mal için gerekli yasal incelemeler yapılarak; incelemeler sonucunda satışı uygun görülmeyenlerle ilgili olarak durum talep sahibine e-mail ile bildirilecek, satışında sakınca olmayan taşınmazmallar için gerekli işlemler tamamlanarak ihale aşamasında satışı talep eden kişi veya kuruluş ihaleye davet edilecektir.

Bu çalışmalarla ilgili süreç içinde yapılacak her türlü bilgilendirmelerle ilgili yazışma ve mail iler ayrıca Genel Müdürlüğümüz Bilgi İşlem Merkezine ait sattakip@milliemlak.gov.tr adresine de mail olarak bildirilecektir.

Genel Müdürlüğümüz görev alanına giren konularda e-Devlet çalışmalarına paralel olarak Bilgi işlem Merkezinde bundan sonra yapılacak bu tür düzenlemelerde de aynı hassasiyetin gösterilmesi konularında bilgi ve gereği ile bu Genelgenin ilinize bağlı ilçelere de iletilmesini rica ederim.

DAĞITIM

81 il Valiliğine (Defterdarlık)

Halit DEMİR

Bakan a

Genel Müdür

İlk yorum yapan olun

Bir Cevap Yazın